Am fost la pescuit pe o balta si... surpriza: printre trasaturile de carasei si biban, o trasatura lenta, puternica si destul de ferma. Ce putea fi decat un rac... Dupa alti cativa carasei si bibani, iarasi un rac... Sigur ca nu i-am iertat, ci i-am pus in galeata luandu-i acasa, ca de... asa delicatese nu e de aruncat...
Racii i-am spalat in multe ape si i-am curatat cat de mult posibil.
Am pus la fiert intre timp la fiert intr-o oala mare apa, 3 frunze de dafin, cateva boabe de piper, o lingura de boabe de mustar, usturoiul tocat rondele si am lasat pana a inceput sa clocoteasca.
Dupa care, ce sa zic a inceput tortura, racii care inotau in apa, unul cate unul in oala clocotind. Dupa ce am pus ultimul rac, am mai lasat cam 5-7 minute sa clocoteasca tot calabalacul, pana sau facut toti roscovani si am stins focul.
Am lasat racii aproape sa se raceasca cat de cat in apa in care au fiert , dupa care i-am pus pe farfurie cu putin patrunjel verde presarat deasupra.
Am servit cu mujdei de usturoi. N-au fost chiar usor de mancat, dar merita. E o adevarata delicatese....
Sunt foarte buni!!
Si eu prindeam cand mergeam la o balta cu plata,si in loc sa prins crapi trageau raci:))
Daca faceti pat de nada pentru pesti se unple de raci si mai inra si la carlig!!
Fir intins!
Asa e. S-au adunat intrun loc innadit de mine, dar au muscat din ei si la rama din carlig.
De gust, nu mai vorbesc: sunt un deliciu...
Multumesc si Doamne ajuta!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Pacat ca au cam putina carne...
Si eu prindeam cand mergeam la o balta cu plata,si in loc sa prins crapi trageau raci:))
Daca faceti pat de nada pentru pesti se unple de raci si mai inra si la carlig!!
Fir intins!
De gust, nu mai vorbesc: sunt un deliciu...
Multumesc si Doamne ajuta!
Multumesc!