Si de ce sa nu incerc o reteta de pe un binecunoscut site al crescatorilor si iubitorilor de urecheati? Asa ca... am trecut la treaba: Dupa binecunoscutele reguli de sacrificare, eviscerare si spalare a unui tanar californian, am trecut la flambare si portionare. Imediad dupa aceea am frecat cu sare si piper fiecare bucatica in parte, le-am asezat intr-un vas cu doua cepe taiate pestisori, doua frunze de dafin rupte bucatele, aproximativ 10 g de otet de mere, le-am amestecat bine si le-am lasat cam trei ore la fragezit in camara. Inspre seara, am adaugat in oala 1 l apa, putin cimbru, ceva rozmarin si 3 morcovi taiati rondele, apoi am pus totul la foc, pret de 30-40 minute. in ultimile 5 minute de fierbere am adaugat la intregul continut 2 linguri de bulion. In sfarsit... carnea s-a fiert... Ce pot sa fac decat sa o impanez cu niste slaninuta afumata si usturoi, sa o asez in tava si sa o dau la cuptor, dupa ce in prealabil am stropit-o bine cu zeama ramasa de la fiert. Dupa 20-25 de minute stropim tot ce e in tava cu un vinisor alb, o mai lasam 15 minute la cuptor si asteptam sa se rumeneasca degustand si noi un vinisor. Cand totul e gata, pun fiecare bucatica intr-un platou, iar intr-un bol aparte punem sosul ramas in tava, iar in altul un mujdei de usturoi. Ce putem face decat sa multumim Domnului pentru toate cate ne-a dat noua, sa ne dam pe langa mamaliga aburinda si sa trecem la haleleala. Am sa va spun si voua cum a fost :)
N-avem ce face, mai trebuie sa asteptam pana se rumeneste fripturica, nu? Dar nici pe uscat parca nu putem astepta, asa ca... sus paharul!
Multumesc pentru aprecieri!
Daca ar fi de fata, cred ca si vegetarienii ar regreta ca sunt vegetarieni, dar ce sa mai spun de noi gurmanzii?
Va multumesc pentru aprecieri!
Toata stima!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.