2126 poze   145017 vizite
Albume
01 contact01 PORUMBEI ALBI pentru nunti si botezuri02 - VANZARI-CUMPARARI1 FLORILE MELE - senzatie de viata in casaaa manastirea mea de suflet Sfanta Treime Stiubieni   Biserica din Vlasinesti   La Manastirea Petru Voda jud Neamt   La Manastirea Secu jud Neamt   La Manastirea Sihastria Voronei jud Botosani   La Manastirea Varatic jud Neamt   La Manastirea Vorona jud Botosani   La Schitul Sihla jud Neamt   Manastirea Sihastria jud Neamt   Prin Ardeal-august 2013-2014aa1 DE PRIN CURTE SI IMPREJURIMIAlbinuteleBOLI IEPURICăprițelecustile urecheatilor meiiepuri   1-BERBEC GERMAN - MARELE BERBEC      01 femea BG thuringian         cuib 1 din 25 04 2017      02 femela BG galben      03 femela BG galben      04 femela BG mignon cu desen         cuib 1 din 15 02 2017      1 mascul BG galben      2 mascul BG thuringian cu desen   7-HRANA IEPURILOR      Schema de tratament la iepuri   9 G A S T R O N O M I A      bulz moldovenesc      friptura de iepure la cuptor      iepure cu sos de busuioc      iepure in oala romana      iepure la ceaun      prepelite la ceaun      Raci roscovani   cusca noua   EXPOZITIA NATIONALA A ROMANIEI SUCEAVA - 2014      2 Expo 22-24 01 2016      3 Expo 13-15 ian 2017 Suceava         campionii meimaghiar oplositpapusica meaPERUSII mei   0 papagali MICUL ALEXANDRU   1 Papagali Nimfa   2 papagali Cantatori   3 Canari Roller   4 ZEBRUTE AUSTRALIENE   5 PORUMBEI      Siberieni         evolutia unui Siberian      Voiajori albi   mica mea voliera   Prepelite   problemele unui perusPISIpoze pentru cojocariumariuscezar -Dorohoi BTpoze pentru ailoaiegabriel -Cotusca BTpoze pentru alexx88poze pentru andreis -Saveni BTpoze pentru belciugdorupoze pentru benybentapoze pentru Bogdan Vezeteupoze pentru bogdan1981 -Darabani BTPoze pentru brostenipoze pentru eduardbotosanipoze pentru Falibogapoze pentru feo4you -Dorohoi BTpoze pentru florinBT -Vlasinesti BTpoze pentru FlorinRobertpoze pentru georgecoco -Saveni BTpoze pentru gogutapoze pentru iliedamian -Partesti SVpoze pentru ionut0108 -Saveni BTpoze pentru Ionut98poze pentru ionutmiorcanenu -Avrameni BTpoze pentru lazarcostepoze pentru Liviu Ciubotariupoze pentru martianu -Iasipoze pentru Mihai Marius Pricoppoze pentru Miruna si Melissa-Saveni BTpoze pentru moisedaniel -Bucurestipoze pentru nicu1966poze pentru pancu -Brasovpoze pentru paulownia2014-Apahida Clujpoze pentru petrolistul -Dorohoi - BTpoze pentru raduteo -Ploiesti PHpoze pentru razvansilvasPoze pentru SimonKatoBarnipoze pentru sorinflorea -Dejpoze pentru Stefanestipoze pentru szantopoze pentru vitalie87 Chisinaupoze pentru X din Botosanisi aici e frumos   In vizita la crescatori de pasari si animale din MaramuresXX iepuri pe care nu-i mai amXXX kars

membru din 11 martie 2011

iepure in oala romana

Ingrediente:

Avem nevoie in primul rand de un iepure pe care il portionam, o ceapa mare, un morcov mic , o rosie , o mana de verdeata ( rozmarin, salvie si patrunjel am pus eu ) , 200 ml de vin, 50 ml de ulei de masline , sare, piper, 2 catei de usturoi, o mana de masline verzi fara sambure




Si am trecut la treaba:
Dupa ce am sacrificat si eviscerat iepurele din propria gospodarie, il flambez pantru a avea certitudinea ca nu a ramas nici un fir de par lipit, apoi trec la portionare.
Legumele din lista de ingrediente le ametesc bine cu blenderul, iar pasta obtinuta o amestec cu vinul, (afara de un paharel care il beau eu... ) si bucatile de carne si le dau uitarii la frigider pana a doua zi...

Iata-ne si a doua zi:
Pregatesc vestitul VAS ROMAN...
Asez bucatile de carne in vas, cu toata pasta de legume si vin ce a stat la frigider, uleiul deasupra si daca sunt cateva bucatele de costita afumata ratacite prin bucatile de iepure e si mai bun. Cateva masline aruncate deasupra vor da un gust si aspect deosebit...
Lasam la foc mare cu capacul pus pret de 30 de minute din momentul in care incepe a fierbe, apoi luam capacul si lasam sa se rumeneasca cam 20-25 minute, iar bucatarul mai gusta din vinul ramas in sticla, ca de... doar nu il lasam sa se rasufle...
E bine de stiut ca vasul roman nu se da in cuptorul preincalzit, ci il asezam atunci cand pornim si focul.
viu - 3,500 kg
viu - 3,500 kg
si fara cojocel...
si fara cojocel...
carcasa- 1,910 kg
carcasa- 1,910 kg
flambare
flambare
putina sare si piper
putina sare si piper
pregatit pt frigider
pregatit pt frigider
asezat in oala
asezat in oala
gata cuptorul
gata cuptorul
capac si foc la cuptor
capac si foc la cuptor
aproape gata
aproape gata
poftim la masa!
poftim la masa!

Comentarii album • 25
dorusimada 6 februarie 2016  
o reteta super,multumim,bafta in continuare
Raportează
licadanila 8 februarie 2016  
Va garantez eu ca e super :))
Multumesc frumos!
Raportează
sopinceanc 8 aprilie 2014  
O reteta clasica,dar am citit cu atentie si mi s a parut f inportant ca bucatarul in timp ce gateste musai sa mai guste din sticla vinul ramas pentru ca friptura sa iasa super.
Raportează
licadanila 8 aprilie 2014  
:)))) musai, altfel nu ai rabdare sa se gateasca bine iepurele adulmecand mirosul din cuptor :)))
Raportează
bogdanis2000 8 februarie 2014  
Tocmai am terminat de facut un iepuras la vas roman, dar l-am facut clasic cu legumele cubulete. Ce rau imi pare ca n-am vazut reteta acu 2 ore :). Felicitari pentru tot ceea ce aveti.
Raportează
licadanila 9 februarie 2014  
Pofta buna! Sunt sigur ca v-a iesit delicioasa si asa...
Raportează
flowermania 6 februarie 2014  
Intra si adauga anuturi pe olea.ro
Raportează
licadanila 6 februarie 2014  
Multumesc!
Raportează
NicoPrelipcean 5 februarie 2014  
SUPER MANCARICA....DAR SI GOSPODARII !!!!
Raportează
licadanila 5 februarie 2014  
Multumesc mult!
Toata stima!
Raportează
marincostinnel 5 februarie 2014  
Sa aveti pofta!
Cred ca ma bag la ei - care pica :)
Raportează
licadanila 5 februarie 2014  
Sa stiti ca merita...
Multumesc!
Raportează
georgecoco 5 februarie 2014  
eu trebuia sa vin cu vinul?pofta buna
Raportează
licadanila 5 februarie 2014  
Nu-i tarziu nici acum... Mai sunt urecheati in custi...
Raportează
madalynmures 5 februarie 2014  
Arata super ! Pofta buna !
Raportează
licadanila 5 februarie 2014  
Multumesc!
Raportează
kryptonn 4 februarie 2014  
Arata super bine si sunt convins ca e delicios, cu un pahar de vin merge si mai bine! Pofta mare va doresc!
Raportează
licadanila 5 februarie 2014  
Sigur ca nu a lipsit nici vinisorul, ca beciul e sub casa, nu e departe :)))
Multumesc si Doamne ajuta!
Raportează
ylcor16 4 februarie 2014  
foarte bine pregatit!!!si masa frumos aranjata!!!pofta mare!!!
Raportează
licadanila 4 februarie 2014  
Va multumesc mult!
Toata stima!
Raportează
gori 4 februarie 2014  
Sa nu uitati vinul!!!Pofta mare!
Raportează
licadanila 4 februarie 2014  
:))) de vin am avut grija de la inceput :)))
Multumesc!
Raportează
bporumbeitippler 4 februarie 2014  
Pofta mare!
Raportează
licadanila 4 februarie 2014  
Multumesc mult!
Va poftim la masa!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.