2126 poze   143783 vizite
Albume
01 contact01 PORUMBEI ALBI pentru nunti si botezuri02 - VANZARI-CUMPARARI1 FLORILE MELE - senzatie de viata in casaaa manastirea mea de suflet Sfanta Treime Stiubieni   Biserica din Vlasinesti   La Manastirea Petru Voda jud Neamt   La Manastirea Secu jud Neamt   La Manastirea Sihastria Voronei jud Botosani   La Manastirea Varatic jud Neamt   La Manastirea Vorona jud Botosani   La Schitul Sihla jud Neamt   Manastirea Sihastria jud Neamt   Prin Ardeal-august 2013-2014aa1 DE PRIN CURTE SI IMPREJURIMIAlbinuteleBOLI IEPURICăprițelecustile urecheatilor meiiepuri   1-BERBEC GERMAN - MARELE BERBEC      01 femea BG thuringian         cuib 1 din 25 04 2017      02 femela BG galben      03 femela BG galben      04 femela BG mignon cu desen         cuib 1 din 15 02 2017      1 mascul BG galben      2 mascul BG thuringian cu desen   7-HRANA IEPURILOR      Schema de tratament la iepuri   9 G A S T R O N O M I A      bulz moldovenesc      friptura de iepure la cuptor      iepure cu sos de busuioc      iepure in oala romana      iepure la ceaun      prepelite la ceaun      Raci roscovani   cusca noua   EXPOZITIA NATIONALA A ROMANIEI SUCEAVA - 2014      2 Expo 22-24 01 2016      3 Expo 13-15 ian 2017 Suceava         campionii meimaghiar oplositpapusica meaPERUSII mei   0 papagali MICUL ALEXANDRU   1 Papagali Nimfa   2 papagali Cantatori   3 Canari Roller   4 ZEBRUTE AUSTRALIENE   5 PORUMBEI      Siberieni         evolutia unui Siberian      Voiajori albi   mica mea voliera   Prepelite   problemele unui perusPISIpoze pentru cojocariumariuscezar -Dorohoi BTpoze pentru ailoaiegabriel -Cotusca BTpoze pentru alexx88poze pentru andreis -Saveni BTpoze pentru belciugdorupoze pentru benybentapoze pentru Bogdan Vezeteupoze pentru bogdan1981 -Darabani BTPoze pentru brostenipoze pentru eduardbotosanipoze pentru Falibogapoze pentru feo4you -Dorohoi BTpoze pentru florinBT -Vlasinesti BTpoze pentru FlorinRobertpoze pentru georgecoco -Saveni BTpoze pentru gogutapoze pentru iliedamian -Partesti SVpoze pentru ionut0108 -Saveni BTpoze pentru Ionut98poze pentru ionutmiorcanenu -Avrameni BTpoze pentru lazarcostepoze pentru Liviu Ciubotariupoze pentru martianu -Iasipoze pentru Mihai Marius Pricoppoze pentru Miruna si Melissa-Saveni BTpoze pentru moisedaniel -Bucurestipoze pentru nicu1966poze pentru pancu -Brasovpoze pentru paulownia2014-Apahida Clujpoze pentru petrolistul -Dorohoi - BTpoze pentru raduteo -Ploiesti PHpoze pentru razvansilvasPoze pentru SimonKatoBarnipoze pentru sorinflorea -Dejpoze pentru Stefanestipoze pentru szantopoze pentru vitalie87 Chisinaupoze pentru X din Botosanisi aici e frumos   In vizita la crescatori de pasari si animale din MaramuresXX iepuri pe care nu-i mai amXXX kars

membru din 11 martie 2011

si aici e frumos

www.youtube.com/watch?v=4SFXQPFZ9r0&feature=related

www.youtube.com/watch?v=zk0PI5KVc48&t=10






Prutul este un râu bogat în multe specii de pește: crap, somn, platică, șalău, știucă, mreana, avat, scobar, mihalț mai rar, oblete și altele .
Speciile dominante sunt crapul și somnul.
De obicei primavara Prutul se revarsă în zona inundabilă ce reprezintă o fișie înierbată lată de circa 100 -300 m dea lungul râului, până la digul de protectie contra inundațiilor.
În această zonă peștii se reproduc și asigură perpetuarea speciilor.
Efortul de pescuit e mai mic decât la Dunăre, de aceea pescarii amatori au multe șanse de reușită.
Spre iarnă crapul și somnul se zătunește la gropi, iar pentru pescarii cunoscători ai locurilor bune de la Prut știu unde pot avea șanse crescute .
Prutul poate oferi capturi nebănuite de către novicii în materie.
Bineînțeles toate astrele trebuie să fie aliniate, iar indemânarea este doar un moft pe lângă știința de a găsi groapa cu ” balauri ” .
Prutul oferă satisfactii pentru pescarii adevărați care explorează zone nepătrunse și sunt dispuși să facă eforturi fizice pentru a ajunge în locurile de pescuit cunoscute doar de ei.
la Prut
la Prut
tot aici
tot aici
in asteptare
in asteptare
captura de Negreni (6,2 kg)
captura de Negreni (6,2 kg)
dar eu sunt si bucatar...
dar eu sunt si bucatar...
asta nu e prins de mine, da.. e frumos
asta nu e prins de mine, da.. e frumos
crap de Hanesti
crap de Hanesti
crapi de Hanesti
crapi de Hanesti
vine crapu'
vine crapu'
DSCI3638
DSCI3638
DSCI3652
DSCI3652
DSCI3679
DSCI3679

Comentarii album • 56
licadanila 21 octombrie 2014  
Saramura de crap romanesc
Reteta publicata duminica, 22 mai 2011 in Peste si fructe de mare
Ingrediente

1 crap romanesc de aproximativ 2-3 kg
3-4 rosii potrivite
5 legaturi de patrunjel
1 gogosar rosu
2 ardei iuti (verzi)
3 lingurite delicat de legume
jumatate cutie suc de rosii
sare de bucatarie grunjoasa

Mod de preparare

Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe gratar.

Cand e gata, se pune intr-un vas si se acopera cu un stergar sau un capac. Se pun apoi pe gratar rosiile si gogosarul.

Separat, se pregateste sosul, dupa cum urmeaza: intr-o oala se fierb 2,5 l apa. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga delicatul si se fierbe, in continuare, la foc mic aproximativ 4 minute. Apoi, se adauga gogosarul si rosiile decojite si tocate marunt, sucul de rosii si ardeiul iute (dupa gust) lasandu-se pe foc aproximativ 5 minute.

Se toaca marunt 3 legaturi de patrunjel, se adauga peste sos si se opreste focul, acoperindu-se oala cu un capac. Dupa aproximativ 4 minute se adauga pestele si cele 2 legaturi de patrunjel ramase, de asemenea, tocate marunt.

Se acopera oala cu un capac. Atentie! Sarea folosita la gratar si delicatul sunt suficiente. Nu se mai adauga sare!

Se poate servi dupa aproximativ 10-15 minute, cu mamaliguta si vin alb sec.

Pofta buna! Saramura de crap romanesc
Reteta publicata duminica, 22 mai 2011 in Peste si fructe de mare
Ingrediente

1 crap romanesc de aproximativ 2-3 kg
3-4 rosii potrivite
5 legaturi de patrunjel
1 gogosar rosu
2 ardei iuti (verzi)
3 lingurite delicat de legume
jumatate cutie suc de rosii
sare de bucatarie grunjoasa

Mod de preparare

Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe gratar.

Cand e gata, se pune intr-un vas si se acopera cu un stergar sau un capac. Se pun apoi pe gratar rosiile si gogosarul.

Separat, se pregateste sosul, dupa cum urmeaza: intr-o oala se fierb 2,5 l apa. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga delicatul si se fierbe, in continuare, la foc mic aproximativ 4 minute. Apoi, se adauga gogosarul si rosiile decojite si tocate marunt, sucul de rosii si ardeiul iute (dupa gust) lasandu-se pe foc aproximativ 5 minute.

Se toaca marunt 3 legaturi de patrunjel, se adauga peste sos si se opreste focul, acoperindu-se oala cu un capac. Dupa aproximativ 4 minute se adauga pestele si cele 2 legaturi de patrunjel ramase, de asemenea, tocate marunt.

Se acopera oala cu un capac. Atentie! Sarea folosita la gratar si delicatul sunt suficiente. Nu se mai adauga sare!

Se poate servi dupa aproximativ 10-15 minute, cu mamaliguta si vin alb sec.

Pofta buna!
Raportează
bporumbeitippler 4 septembrie 2014  
Ce bine arata somnul!!
Raportează
licadanila 4 septembrie 2014  
E cea mai recenta captura a mea de ieri de la Prut. Imi pare rau ca nu am avut aparatul la mine sa pozez pe Prut, la fata locului...
Raportează
licadanila 25 august 2014  
Mamaliga rapida pentru carlig si momitor la CARAS
Ingrediente: 500 g malai grisat fin, 250 g faina alba, 3 linguri zahar, 1 varf lingurita sofran, 750 ml apa, arome 10 ml (anason sau vanilie, capsuna, scoica - in functie de anotimp). Primavara se folosesc arome dulci-usoare (vanilia, feromonul etc.) iar vara si toamna aromele dure (capsuna, anason etc.). Aroma de scoica se poate folosi tot timpul anului de regula in locurile in care scoica este abundenta. In ultima perioada se folosesc atractanti puternici care creeaza apetit (bogati in proteine si aminoacizi).
Mod de preparare: Se pune apa la fiert odata cu sofranul, timp in care se mixeaza foarte bine malaiul, faina si zaharul. Cand fierbe apa se toarna toata compozitia mixta, se lasa sa clocoteasca 10 secunde facandu-se o cruce pe ea. Dupa cele 10 secunde se amesteca foarte bine cel putin 3 minute continuu. Se rastoarna pe un fund de lem si se lasa sa se raceasca. Cand aproape s-a racit se framanta foarte binesi se amesteca cu atractantii, aromele etc.
Se poate folosi pe momitor in amestec cu strot de floarea soarelui, farame de porumb, seminte de canepa etc.
Pentru para pe carlig se formeaza un cocolos, se pune pe curbura carligului si se intinde usor spre tija, umezindu-se din cand in cand in gura, pana capata forma de para. Para se poate introduce in solutie de miere sau alti atractanti.
Este foarte buna pentru pescuitul in curent deoarece este lipicioasa si se spala greu. Nu rezista decat 24 de ore (se acreste repede). Nu trebuie tinuta in soare.
Raportează
nelutu 24 august 2014  
f frumos , si multa relaxare !!!!
Raportează
licadanila 24 august 2014  
Asa e....
Toata stima!
Raportează
sopinceanc 23 august 2014  
F frumoase capturi, fir intins
Raportează
licadanila 23 august 2014  
Multumesc!
Stima!
Raportează
EduardBotosani 31 iulie 2014  
...bucuriile verii !!!!!!
Raportează
licadanila 31 iulie 2014  
Sigur, sigur...
Raportează
alexdns 31 iulie 2014  
ati prins ceva dl Lica anul asta?in partea Vaslui-ului pe Prut nu prea se mai prinde nimic...:(
Raportează
licadanila 31 iulie 2014  
La Prut e slabut. Am prins mai bine pe iaz la Hanesti.
Pe saptamana viitoare cred ca fac o incursiune pe Prut...
Raportează
Yustyn 31 iulie 2014  
O zona deosebita,felicitari pt. capturi !
Raportează
licadanila 31 iulie 2014  
Multumesc frumos!
Raportează
licadanila 31 iulie 2014  
Momentrul de innadire... Asa facem seara. Pregatim terenul pentru a doua zi dimineata.
Multumesc de aprecieri!
Raportează
clara70 31 iulie 2014  
Anul asta ati prins ceva? Ca pe Dunare e jale...
Raportează
DoruApbt 15 septembrie 2013  
Frumoasa pasiunea , dar trebe si sa scotii din buzunare :)

Frumoase capturii fir intins
Raportează
licadanila 15 septembrie 2013  
Asa e... nu scoti profit, doar cheltui din placere...
Doamne ajuta!
Raportează
DoruApbt 22 septembrie 2013  
Da si eu trebe sa iau acuma ustensille
Raportează
bporumbeitippler 11 martie 2013  
Felicitari pentru capturi!
Raportează
licadanila 14 martie 2013  
Multumesc!
Acus se face vremea de asa ceva...
Raportează
liviu1225 12 ianuarie 2013  
f frumos!
Raportează
licadanila 13 ianuarie 2013  
Da... abia astept vara sa o iau spre malul prutului...
Raportează
goganprofu 30 iulie 2012  
MAI DA SI LA PRIETENI.....
Raportează
licadanila 30 iulie 2012  
Mai bine le propun la prieteni sa mearga cu mine la pescuit... :P
Raportează
AlexandruCamil 25 iulie 2012  
Fir intins si in viiotr!
Raportează
licadanila 26 iulie 2012  
Multumesc mult!
Doamne ajuta!
Raportează
marianrechinul 4 iunie 2012  
Foarte frumos prietene si eu pescuiesc si sunt fericit ca an asa pasiune
Raportează
licadanila 5 iunie 2012  
Am vazut prietene...
Fir intins!!!
Raportează
seymo 8 mai 2012  
Foarte frumos ,liniste ,cu familia ,capturi destul de bune ,asta da viatza ,sanatate si tot cetzi doresti man.
Raportează
licadanila 8 mai 2012  
O adevarata relaxare...
Raportează
ylcor16 8 mai 2012  
frumoase capturi...frumoasa balta...felicitari si fir intins!
Raportează
licadanila 8 mai 2012  
Da.. frumoase... si mie imi plac...
Multumesc si Doamne ajuta!
Raportează
feo4you 7 mai 2012  
frumos am impresia ca ai fost la hanesti
Raportează
licadanila 8 mai 2012  
Da da... a fost super. Abia astept un repetir...
Raportează
seban 7 mai 2012  
frumoasa captura pt gratar,fir intins si succes in continuare
Raportează
licadanila 8 mai 2012  
Da... a fost o zi superba...
Multumesc!
Raportează
alexandrumatei 25 februarie 2012  
eeeeee
asa da
mult succes in noul an la alte capturi mai frumoase
Raportează
csengerimiki 10 februarie 2012  
FFF>FRUMOS>BAFTA>
Raportează
cris1981 14 ianuarie 2012  
O captura frumoasa!
Raportează
seymo 9 noiembrie 2011  
FRUMOASA CAPTURA
Raportează
licadanila 15 februarie 2012  
Da, dar nu prea des te intalnesti cu asa ceva...
Raportează
ilyeniga 11 septembrie 2011  
foarte frumos...fir intins...
Raportează
ylcor16 9 iulie 2011  
salut!la cotargaci ai fost?am auzit ca a dat liber la pescuit.
Raportează
Isty22 8 iunie 2011  
fir intins!!
Raportează
licadanila 9 iunie 2011  
multumesc mult!!!
Raportează
ylcor16 5 iunie 2011  
f.frumos!cum este la NEGRENI?taxa,ce se pescuieste?
Raportează
licadanila 9 iunie 2011  
taxa e de 10 lei pe zi si ce se pescuieste e al tau.
da.... nu e in fiecare zi la fel.
ce vezi acolo e o captura la 1, 2, 3, sau chiar 4 luni
e mult prea strecurat iazul ala fara sa se investeasca nimic in el , da..... asta e....
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.