2086 poze   85873 vizite
Albume
01 contact01 PORUMBEI ALBI pentru nunti si botezuri02 - VANZARI-CUMPARARI1 FLORILE MELE - senzatie de viata in casaaa manastirea mea de suflet Sfanta Treime Stiubieni   Biserica din Vlasinesti   La Manastirea Petru Voda jud Neamt   La Manastirea Secu jud Neamt   La Manastirea Sihastria Voronei jud Botosani   La Manastirea Varatic jud Neamt   La Manastirea Vorona jud Botosani   La Schitul Sihla jud Neamt   Manastirea Sihastria jud Neamt   Prin Ardeal-august 2013-2014aa1 DE PRIN CURTE SI IMPREJURIMIAlbinuteleBOLI IEPURICăprițelecustile urecheatilor meiiepuri   1-BERBEC GERMAN - MARELE BERBEC      01 femea BG thuringian         cuib 1 din 25 04 2017      02 femela BG galben      03 femela BG galben      04 femela BG mignon cu desen         cuib 1 din 15 02 2017      1 mascul BG galben      2 mascul BG thuringian cu desen   7-HRANA IEPURILOR      Schema de tratament la iepuri   9 G A S T R O N O M I A      bulz moldovenesc      friptura de iepure la cuptor      iepure cu sos de busuioc      iepure in oala romana      iepure la ceaun      prepelite la ceaun      Raci roscovani   cusca noua   EXPOZITIA NATIONALA A ROMANIEI SUCEAVA - 2014      2 Expo 22-24 01 2016      3 Expo 13-15 ian 2017 Suceava         campionii meimaghiar oplositpapusica meaPERUSII mei   0 papagali MICUL ALEXANDRU   1 Papagali Nimfa   2 papagali Cantatori   3 Canari Roller   4 ZEBRUTE AUSTRALIENE   5 PORUMBEI      Siberieni         evolutia unui Siberian      Voiajori albi   mica mea voliera   Prepelite   problemele unui perusPISIpoze pentru cojocariumariuscezar -Dorohoi BTpoze pentru ailoaiegabriel -Cotusca BTpoze pentru alexx88poze pentru andreis -Saveni BTpoze pentru belciugdorupoze pentru benybentapoze pentru Bogdan Vezeteupoze pentru bogdan1981 -Darabani BTPoze pentru brostenipoze pentru eduardbotosanipoze pentru Falibogapoze pentru feo4you -Dorohoi BTpoze pentru florinBT -Vlasinesti BTpoze pentru FlorinRobertpoze pentru georgecoco -Saveni BTpoze pentru gogutapoze pentru iliedamian -Partesti SVpoze pentru ionut0108 -Saveni BTpoze pentru Ionut98poze pentru ionutmiorcanenu -Avrameni BTpoze pentru lazarcostepoze pentru Liviu Ciubotariupoze pentru martianu -Iasipoze pentru Mihai Marius Pricoppoze pentru Miruna si Melissa-Saveni BTpoze pentru moisedaniel -Bucurestipoze pentru nicu1966poze pentru pancu -Brasovpoze pentru paulownia2014-Apahida Clujpoze pentru petrolistul -Dorohoi - BTpoze pentru raduteo -Ploiesti PHpoze pentru razvansilvasPoze pentru SimonKatoBarnipoze pentru sorinflorea -Dejpoze pentru Stefanestipoze pentru szantopoze pentru vitalie87 Chisinaupoze pentru X din Botosanisi aici e frumos   In vizita la crescatori de pasari si animale din MaramuresXX iepuri pe care nu-i mai amXXX kars

membru din 11 martie 2011

La Manastirea Sihastria Voronei jud Botosani

Mănăstirea Sihăstria Voronei este o mănăstire ortodoxă de călugări din România, situată pe teritoriul comunei Vorona (județul Botoșani). Ea se află amplasată în mijlocul unei poieni, înconjurată numai de culmi de dealuri acoperite cu păduri seculare de stejar, fagi, ulmi și frasini, la o distanță de 2-3 km prin pădure de Mănăstirea Vorona.
Cuviosul Onufrie, ctitor al mănăstirii[modificare | modificare sursă]
Potrivit tradiției, prin anul 1600, în pădurea aflată la o distanță de 2 km de satul Vorona, s-au așezat câțiva călugări ruși care au ridicat o bisericuță de lemn și au ctitorit Mănăstirea Vorona. [1]
Printre monahii renumiți care au viețuit la Mănăstirea Vorona se numără și Cuviosul Onufrie (1700-1789). El era rus de origine și a fost guvernator al unei provincii. [2] În anul 1749, din cauza persecuțiilor religioase din Rusia secolului al XVIII-lea a fugit în Moldova, unde s-a călugărit la Mănăstirea Dragomirna. [3] În anul 1763, l-a cunoscut pe ieromonahul rus Paisie Velicicovschi, acesta fiind cel care l-a îmbrăcat în schima cea mare (ca schimonah) la 7 martie 1774.
Cuviosul Onufrie a trăit ca sihastru în codrii din jurul Voronei timp de 25 de ani (1764-1789), într-o peșteră de pe malul Bahluiului, nu departe de izvoare. Pentru o perioadă a fost și stareț al Voronei (1777-1779). A copiat traduceri din operele Sfinților Părinți și a fost duhovnic al mai multor sihaștri din pădurile Voronei. După cum spune tradiția, în noaptea de Paști a anului 1789, un înger s-a arătat preotului Nicolae Gheorghiu din satul Tudora. [4] Îngerul i-a cerut să ia cu sine Sfintele Taine, apoi l-a călăuzit până la peștera pustnicului Onufrie. Foarte slăbit, Cuviosul Onufrie a fost împărtășit și a cerut să fie dus la Sihăstrie. A trecut la cele veșnice pe 29 martie 1789 și a fost înmormântat de către câțiva călugări în livadă, la rădăcina unui măr.
După moartea sa, la mormântul său au fost săvârșite mai multe minuni. Trei călugări de la Schitul Lacuri care se rătăciseră noaptea prin pădure au fost călăuziți de o lumină puternică până la peștera unde s-a nevoit cuviosul. [3] În anul 1846, pe când se afla la vânătoare, domnitorul Mihail Sturdza (1834-1849) a găsit un fruct mare și frumos la rădăcina mărului ce străjuia mormântul cuviosului, l-a luat cu el și l-a dat nepoatei sale (fiica lui Dimitrie Sturdza [4]) care era bolnavă de epilepsie. Mâncând din el, fiica sa s-a vindecat de boală. Din porunca domnitorului, osemintele Cuviosului Onufrie au fost dezgropate la 9 mai 1846, fiind așezate spre cinstire într-o raclă în altarul bisericii Mănăstirii Vorona.
În ședința sa de lucru din 5-6 iulie 2005, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat canonizarea Cuviosului Onufrie de la Sihăstria Voronei, cu data de prăznuire la 9 septembrie. Proclamarea oficială a canonizării a avut loc pe data de 8 septembrie 2005 la Mănăstirea Vorona și pe 9 septembrie la Mănăstirea Sihăstria Voronei. [5]
În afară de Cuviosul Onufrie, în codrii din apropierea Mănăstirii Vorona au mai trăit și alți pustnici, fiind cunoscute numele lui Samuil Duhovnicul, Damian Monahul, Ioan Pustnicul, ieroschimonahul Veniamin Constantinescu (1817-1917) etc.
spre pestera sihastrilor
spre pestera sihastrilor
spre pestera sihastrilor
spre pestera sihastrilor
suntem pe drumul cel bun
suntem pe drumul cel bun
prin padurile Voronei
prin padurile Voronei
spre pestera sihastrilor
spre pestera sihastrilor
pestera sihastrilor
pestera sihastrilor
pestera sihastrilor
pestera sihastrilor
pestera sihastrilor
pestera sihastrilor
pestera sihastrilor
pestera sihastrilor
pestera sihastrilor
pestera sihastrilor
domnul Petrica la Pestera Sihastrilor
domnul Petrica la Pestera Sihastrilor
pisania din pestera
pisania din pestera

Comentarii album • 13
iepuras1 23 martie 2015  
Am privit cu luare aminte fotografiile din acest album. Avem o tara frumoasa! Oare mai avem sihastrii?!
Cu respect, iepuras1.sunphoto.ro
Raportează
licadanila 23 martie 2015  
Sigur ca mai avem. Asta e cea mai frumoasa din jud Botosani, insa muntii Neamtului si ai Bucovinei sunt plini de asfel de sihastrii...
Doamne ajuta!
Raportează
licadanila 23 martie 2015  
O Icoana Unica – Icoana Maicii Domnului cu Pruncul – La Manastirea Sihastria Voronei
Icoana Maicii Domnului cu Pruncul – La Manastirea Sihastria Voronei

La 20 km de Botosani, in Manastirea Sihastria Voronei credinciosii care se incumeta pana acolo afla o icoana unicat a Maicii Domnului. Ea este reprezentata tinandu-si Fiul Sfant de mana si nu in brate, asa cum sunt toate icoanele ce o reprezinta pe Maica Domnului si Pruncul. Pictura nu a fost niciodata restaurata si se pastreaza in stare perfecta. Icoana a fost pictata in 1875, in urma unei revelatii avute de unul din calugari. Ea simbolizeaza intrarea Fecioarei in templu, de mana cu Fiul Sau.

Icoana unicat de la Sihastria Voronei - Maica Domnului cu Domnul Iisus tinut de mana

Este minunata aceasta reprezentare si are un profund caracter revelator pentru fiecare dintre noi.

Cand o mama tine de mana pe fiul sau, faptul in sine arata o oarecare purtare de grija a mamei pentru fiu. El isi pune increderea in ea, iar ea ii calauzeste pasii. Aceasta icoana arata, intr-un anumit sens, de ce Maica Domnului este “mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita decat Serafimii”, deoarece, cineva dintre noi, a putut sa calauzeasca pasii “Celui ce poarta de grija la toata faptura”.

Maica Domnului continua si astazi sa ne calauzeasca pasii, dar nu spre templu, precum odinioara, ci spre Fiul sau. Noi, insa, fiind lipstiti de smerenia Fiului, de cele mai multe ori, nu ne mai lasam calauziti de ea.

IARTA-NE MAICUTZA SFANTA SI NE MILUIESTE , SUNTEM PREA PACATOSI SI NU STIM CE FACEM ! NE RUGAM INSA : NU NE LASA , ROAGA-TE PENTRU NOI LA FIUL TAU SFANT PENTRU SUFLETELE NOASTRE !
Raportează
nelutu 4 martie 2015  
Foarte Frumos .Numai bine si Sanatate.
Raportează
licadanila 4 martie 2015  
Asemenea si dv!
Doamne ajuta!
Raportează
gori 3 martie 2015  
Superbe peisaje si locuri!!!
Raportează
licadanila 3 martie 2015  
Sunt locurile unde eu ma regasesc, unde eu ma incarc energetic, locuri unde imi linistesc sufletul si trupul, unde ma deconectez de stresul cotidian si de grijile acestei lumi.
Doamne ajuta!
Raportează
stratonflorin 14 februarie 2015  
frumos numai ca pictura ii slaba... trebuia sal puna pe cel care a pictat pridvoru biserici sa picteze cai o manastire ce se respecta
Raportează
licadanila 14 februarie 2015  
N snt eu nici executorul, nici judecatorul, asa ca... ma multumesc sa admi si sa apreciez asa cu sunt...
Raportează
PADURE 16 aprilie 2014  
Foarte frumos,sper cu ajutorul Domnului,cat de curand sa vizitez si eu aceasta manastire.Nu am stiut de acest loc pana acum.Va multumesc.O pestera,si tot prin padure este drumul la Manastirea Sihla la pestera Sfintei Teodora,si acolo e foarte frumos,ca in fiecare loc fireste.
Raportează
octaviannedelcu 6 aprilie 2014  
foarte frumos
Raportează
licadanila 7 aprilie 2014  
Mi se pare a fi cel mai frumos locas din judetul nostru...
(parerea mea).
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.