2126 poze   154893 vizite
Albume
01 contact01 PORUMBEI ALBI pentru nunti si botezuri02 - VANZARI-CUMPARARI1 FLORILE MELE - senzatie de viata in casaaa manastirea mea de suflet Sfanta Treime Stiubieni   Biserica din Vlasinesti   La Manastirea Petru Voda jud Neamt   La Manastirea Secu jud Neamt   La Manastirea Sihastria Voronei jud Botosani   La Manastirea Varatic jud Neamt   La Manastirea Vorona jud Botosani   La Schitul Sihla jud Neamt   Manastirea Sihastria jud Neamt   Prin Ardeal-august 2013-2014aa1 DE PRIN CURTE SI IMPREJURIMIAlbinuteleBOLI IEPURICăprițelecustile urecheatilor meiiepuri   1-BERBEC GERMAN - MARELE BERBEC      01 femea BG thuringian         cuib 1 din 25 04 2017      02 femela BG galben      03 femela BG galben      04 femela BG mignon cu desen         cuib 1 din 15 02 2017      1 mascul BG galben      2 mascul BG thuringian cu desen   7-HRANA IEPURILOR      Schema de tratament la iepuri   9 G A S T R O N O M I A      bulz moldovenesc      friptura de iepure la cuptor      iepure cu sos de busuioc      iepure in oala romana      iepure la ceaun      prepelite la ceaun      Raci roscovani   cusca noua   EXPOZITIA NATIONALA A ROMANIEI SUCEAVA - 2014      2 Expo 22-24 01 2016      3 Expo 13-15 ian 2017 Suceava         campionii meimaghiar oplositpapusica meaPERUSII mei   0 papagali MICUL ALEXANDRU   1 Papagali Nimfa   2 papagali Cantatori   3 Canari Roller   4 ZEBRUTE AUSTRALIENE   5 PORUMBEI      Siberieni         evolutia unui Siberian      Voiajori albi   mica mea voliera   Prepelite   problemele unui perusPISIpoze pentru cojocariumariuscezar -Dorohoi BTpoze pentru ailoaiegabriel -Cotusca BTpoze pentru alexx88poze pentru andreis -Saveni BTpoze pentru belciugdorupoze pentru benybentapoze pentru Bogdan Vezeteupoze pentru bogdan1981 -Darabani BTPoze pentru brostenipoze pentru eduardbotosanipoze pentru Falibogapoze pentru feo4you -Dorohoi BTpoze pentru florinBT -Vlasinesti BTpoze pentru FlorinRobertpoze pentru georgecoco -Saveni BTpoze pentru gogutapoze pentru iliedamian -Partesti SVpoze pentru ionut0108 -Saveni BTpoze pentru Ionut98poze pentru ionutmiorcanenu -Avrameni BTpoze pentru lazarcostepoze pentru Liviu Ciubotariupoze pentru martianu -Iasipoze pentru Mihai Marius Pricoppoze pentru Miruna si Melissa-Saveni BTpoze pentru moisedaniel -Bucurestipoze pentru nicu1966poze pentru pancu -Brasovpoze pentru paulownia2014-Apahida Clujpoze pentru petrolistul -Dorohoi - BTpoze pentru raduteo -Ploiesti PHpoze pentru razvansilvasPoze pentru SimonKatoBarnipoze pentru sorinflorea -Dejpoze pentru Stefanestipoze pentru szantopoze pentru vitalie87 Chisinaupoze pentru X din Botosanisi aici e frumos   In vizita la crescatori de pasari si animale din MaramuresXX iepuri pe care nu-i mai amXXX kars

membru din 11 martie 2011

Schema de tratament la iepuri

Schema tratament tineret-preluata Fermadeiepurialba sunphoto ro


Varsta 5 saptamani - Amprolium 20% pulbere in apa de baut 2g /l de apa timp de 3 zile
*
Varsta 2 luni - Baycox 2,5% in apa de baut 2 ml/l de apa, 2 zile consecutiv SAU 0,2 ml Baycox 2,5 %/ kg greutate direct oral cu seringa ex: la un un pui de urias de 2,5 kg ------> 0,5 ml Baycox direct oral ( astfel stim ca fiecare exemplar a primit doza corecta) , administrat in 2 zile consecutive
*
Varsta 2 luni si 2 saptamani - Vaccin Pestorin Mormix 1ml/ iepure ( in zonele in care au fost semnalate animale bolnave se recomanda rapel de vaccin la 21 de zile)
*
Varsta 3 luni - Baycox 2,5 % in apa de baut 2ml/l de apa, 2 zile consecutiv + 0.2 ml Dectomax/ Evomec/ Intermectin injectie subcutanata
*
Varsta 4 luni - Baycox 2,5 % in apa de baut 2ml/l de apa, 2 zile consecutiv
*
Varsta 5 luni - Baycox 2,5 % in apa de baut 2 ml/ de apa, 2 zile consecutiv
*
Varsta 6 luni - Baycox 2,5 % in apa de baut 2 ml/ de apa, 2 zile consecutiv + 0,2-0,3 ml Dectomax/ Evomec/ Intermectin injectie subcutanata

Deparazitarea atat pentru paraziti interni/externi dupa varsta de 6 luni se recomanda a fi efectuata la interval de 3 luni.


TRATAMENTE PROFILACTICE.

===== Varsta de la nastere pana la intarcare ( pana la 2 luni)

Saptamanal de la nastere pana la intarcare, femela cat si puii cand incep sa consume hrana si apa, ar trebuii sa primeasca un complex de polivitamina in apa de baut. De preferinta apa vitaminizata sa fie consumata in maxim 2-3 ore de la administrare, de aceea se recomanda o perioada de insetare. La varsta de 5 saptamani se efectueaza prima deparazitare interna, cu un produs coccidiostatic/coccidiocid ( Baycox 2,5 % 2ml/l de apa 2 zile consecutiv , Sulfacoccirom, Amprolium, Sulfadimidin etc.) La varsta de 9-10 saptamani are loc prima vaccinare a tineretului , cu recomandarea de rapel la 21 de zile de la prima vaccinare. Dupa vaccinare se recomanda iarasi 2-3 zile de polivitamine pentru stimularea imunitatii. La 7-10 zile de la vaccinare se precede la intarcarea tineretului.

!!!!!!! VACCINAREA SE RECOMANDA A FII EFECTUATA PE PUI/ ADULTI PERFECT SANATOSI SI DEPARAZITATI, INCEPAND CU VARSTA DE 9-10 SAPTAMANI. EU RECOMAND INDIFERENT DACA IN ZONA CRESCATORULUI AU FOST CAZURI DE MIXOMATOZA SAU BOALA HEMORAGICA SA SE EFECTUEZE UN RAPEL LA 3 SAPTAMANI DE LA PRIMUL VACCIN.!!!!!!!

!!!!Crescatorii care au avut probleme cu, cazurile de balonare la pui , recomand , cel putin la 2 saptamni flambarea si dezinfectia custilor cu un produs destinat ( ECOCID, VIRKON) pentru reducerea numarului de germeni si scaderea presiunii bacteriene.!!!


===== Perioada I de crestere ( 2 luni - 5 luni)

Dupa parerea mea este cea mai critica perioada din punct de vedere al stabilitatii sanatati din existenta unui iepure. In aceasta perioada sistemul digestiv nu este pe deplin dezvoltat, in special sistemul enzimatic, cat si cel imnunitar de aceea in aceasta perioada tineretul are nevoie de o atentie mai sporita. Pe parcursul aceastei perioade se recomanda deparazitarea impotriva coccidiozei odata la 3 saptamani sau cel putin odata la o luna, o administrare de ivermectina injectabila plus o viitaminizare corespunzatoare. De preferat perioade de vitamine buvabile scurte (2 zile) insa la intervale mai dese ( saptamanal) . In zilele fara vitamine se recomanda adaugarea in apa de baut a unui acidifiant.

Tot in aceasta perioada trebuie administrata cu atentie cantitatea de graunte, o cantitatea prea mare provoaca incetinirea tranzitului si aparitia fermentatilor anormale. Aceleasi lucru il fac si legumele si fructele in aceasta perioada. Sistemul digestiv nefiind suficient de pregatit pentru mix-urile de hrana. Se recomanda cu precadere lucerna, otava si cantitati mici de cereale. Un alt aspect important este cusca/ custile de crestere, in aceasta etapa cele mai eficiente sau dovedit fiind cele cu gratare metalice, care elimina cantitatea de fecale si urina cu care ar putea intra in contact iepurii.

===== Perioada II de crestere ( 5 luni >>> maturitate )

Odata trecut de 4-5 luni sistemul imunitar si digestiv al iepurelui sunt ajunse la maturitate. De aceea in aceasta perioada se pot adauga in alimentatia lor cantitati mai crescute de cereale si legume, treptat insa. Deparazitarile interne se vor efectua din 3 in 3 luni, acestea vor consta in administrarea unei substante coccidiocide in apa de baut si o administrare de invermectina sau derivati de avermectine injectabile, atentie insa ca provoaca durere foarte mare.
Lunar sau mai ales cu precadere in perioadele care determina stres pentru organism ( canicula, frig, starea de gestatie sau lactatie, perioada intarcarii) se recomanda administrarea unui complex polivitaminic buvabil timp de 2-3 zile.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.