licadanila
2080 poze   80290 vizite
Albume
01 contact01 PORUMBEI ALBI pentru nunti si botezuri02 - VANZARI-CUMPARARI1 FLORILE MELE - senzatie de viata in casaaa manastirea mea de suflet Sfanta Treime Stiubieni   Biserica din Vlasinesti   La Manastirea Petru Voda jud Neamt   La Manastirea Secu jud Neamt   La Manastirea Sihastria Voronei jud Botosani   La Manastirea Varatic jud Neamt   La Manastirea Vorona jud Botosani   La Schitul Sihla jud Neamt   Manastirea Sihastria jud Neamt   Prin Ardeal-august 2013-2014aa1 DE PRIN CURTE SI IMPREJURIMIAlbinuteleBOLI IEPURIcustile urecheatilor meiiepuri   1-BERBEC GERMAN - MARELE BERBEC      01 femea BG thuringian         cuib 1 din 25 04 2017      02 femela BG thuringian         cuib 1 din 16 05 2017      03 femela BG mignon cu desen         cuib 1 din 15 02 2017      04 femela BG agouti vanduta      1 mascul BG galben      2 mascul BG thuringian cu desen      3 mascul BG thuringer   7-HRANA IEPURILOR      Schema de tratament la iepuri   9 G A S T R O N O M I A      bulz moldovenesc      friptura de iepure la cuptor      iepure cu sos de busuioc      iepure in oala romana      iepure la ceaun      prepelite la ceaun      Raci roscovani   cusca noua   EXPOZITIA NATIONALA A ROMANIEI SUCEAVA - 2014      2 Expo 22-24 01 2016      3 Expo 13-15 ian 2017 Suceava         campionii meimaghiar oplositpapusica meaPERUSII mei   0 papagali MICUL ALEXANDRU   1 Papagali Nimfa   2 papagali Cantatori   3 Canari Roller   4 ZEBRUTE AUSTRALIENE   5 PORUMBEI      Siberieni         evolutia unui Siberian      Voiajori albi   mica mea voliera   Prepelite   problemele unui perusPISIpoze pentru cojocariumariuscezar -Dorohoi BTpoze pentru ailoaiegabriel -Cotusca BTpoze pentru alexx88poze pentru andreis -Saveni BTpoze pentru belciugdorupoze pentru benybentapoze pentru Bogdan Vezeteupoze pentru bogdan1981 -Darabani BTPoze pentru brostenipoze pentru eduardbotosanipoze pentru Falibogapoze pentru feo4you -Dorohoi BTpoze pentru florinBT -Vlasinesti BTpoze pentru FlorinRobertpoze pentru georgecoco -Saveni BTpoze pentru gogutapoze pentru iliedamian -Partesti SVpoze pentru ionut0108 -Saveni BTpoze pentru Ionut98poze pentru ionutmiorcanenu -Avrameni BTpoze pentru lazarcostepoze pentru Liviu Ciubotariupoze pentru martianu -Iasipoze pentru Mihai Marius Pricoppoze pentru Miruna si Melissa-Saveni BTpoze pentru moisedaniel -Bucurestipoze pentru nicu1966poze pentru pancu -Brasovpoze pentru paulownia2014-Apahida Clujpoze pentru petrolistul -Dorohoi - BTpoze pentru raduteo -Ploiesti PHpoze pentru razvansilvasPoze pentru SimonKatoBarnipoze pentru sorinflorea -Dejpoze pentru Stefanestipoze pentru szantopoze pentru vitalie87 Chisinaupoze pentru X din Botosanisi aici e frumos   In vizita la crescatori de pasari si animale din MaramuresXX iepuri pe care nu-i mai amXXX kars

membru din 11 martie 2011

bulz moldovenesc

Un bulz moldovenesc, gatit si savurat in propria mea bucatarie:
Pentru patru portii, am folosit un carnat de casa, un salam, si un muschiulet de porc. Se mai poate amesteca si o bucata de costita afumata, toate acestea taiate cubulete. Mai e necesara putina branza de oaie, pe care o dam pe razatoare sau o taiem cubulete marunte si o mamaliga moale.
Prima data, taiem tot ce e carne (carnati, salam, muschiuletul sau caizerul, eventual costita) in cuburi si asezam in strachinile de lut pregatite pe masa.
Urmatorul pas e sa punem un strat de branza rasa marunt peste cuburile de carne, atat cat sa le acopere. Eu am pus si cateva cuburi de cascaval, amestecate in branza. Da un gust si un aspect placut.
Ne apropiem de ceaunelul cu mamaliga moale, acoperim continutul strachinilor cu mamaliga, facand cu lingura un cuib in mijlocul vasului, unde se va sparge oul .
Se da la cuptor, iar cand oul e aproape facut, se arunca si cateva bucatele de cascaval ce se vor topi deasupra, iar in cateva minutele se scot din cuptor pe niste platouri si se pot aseza pe masa.
Pana se racoresc putin se poate servi un paharel de vin, sau chiar o tuica (pt cei ce le place, eu o prefer dupa masa cu o cafea).

Cine mananca o data asa ceva, sigur va dori sa mai manance...

Pofta bina!
carnati si salam
carnati si salam
4 oua din poiata mea
4 oua din poiata mea
o bucata de muschiulet afumat
o bucata de muschiulet afumat
branza de oi sarata
branza de oi sarata
se aseaza carnea in strachini
se aseaza carnea in strachini
o mamaliga moale
o mamaliga moale
dam branza pe razatoare
dam branza pe razatoare
acoperim cuburile de carne cu branza maruntita
acoperim cuburile de carne cu branza maruntita
punem un strat de mamaliga deasupra
punem un strat de mamaliga deasupra
spargem cate un ou
spargem cate un ou
se da la cuptor
se da la cuptor
asteptare pana se face
asteptare pana se face


Comentarii album • 31
mogas 25 iunie 2014  
Ooo ce bine arata!
Sa va fie de bine!
Raportează
licadanila 25 iunie 2014  
Va multumesc frumos!
Stima!
Raportează
kryptonn 15 iunie 2014  
Arata super bine si precis e gustos! Cat de repede o sa incerc si eu! :D Sa va fie de bine!
Raportează
licadanila 15 iunie 2014  
Cine mananca o data acest bulz, sigur va repeta reteta de cate ori isi aduce aminte :))))))
Succes si pofta buna!
Raportează
Yustyn 15 mai 2014  
HAOLOOOO ce i aici...deja ie cod rosu de pofta si ploaie din gura:))).....suuuperrr buun bulzul!!!
Raportează
licadanila 17 mai 2014  
Potoleste codul cu un bulz moldovenesc :)))) Sau macar cu o tochitura moldoveneasca :)))))))
Raportează
Yustyn 17 mai 2014  
....+ o grasa de Cotnari:)))
Raportează
cris1981 2 decembrie 2013  
Pfui...mai bine nu ma uitam ....
Cu siguranta o sa incerc si eu !!!
Sanatate !!!
Raportează
licadanila 2 decembrie 2013  
Cu siguranta nu iti va parea rau... E o delicatese rustica... Cred ca e prima mancare ce o fac, imediat ce trece postul.
Raportează
marusica 6 septembrie 2013  
imi ploua in gura
Raportează
licadanila 6 septembrie 2013  
Si mie mi-a plouat pana am savurat bunatatea :)
Raportează
nelutu 28 august 2013  
dom . Lica sigur nu i rea . !!! faina treaba si buna , cum zice ardeleanul !!Sanatate !
Raportează
licadanila 29 august 2013  
Da, da: faina treaba, dar mai ales buna!!!
Raportează
ionut0108 28 august 2013  
frumoasa asteptarea!
Raportează
licadanila 28 august 2013  
:) da... e un moment de meditatie cu o mica sursa de inspiratie :)
Raportează
EduardBotosani 28 august 2013  
yamyy!!!!!!!
Raportează
licadanila 28 august 2013  
:)
Raportează
vlad27 28 august 2013  
pofta buna!o sa incerc si eu.sper sa fie bun.
Raportează
licadanila 28 august 2013  
Cu siguranta nu te poti limita sa mananci doar o singura data... Cel putin eu fac asta periodic, cu eceeasi placere si o mananc cu aceeasi pofta...
De asta am hotarat sa postez, pentru a savura si altii aceasta delicioasa reteta traditionala, care e aproape pe cale de disparitir din bucataria noastra (chiar daca nu e specialitate de iepure).
Raportează
alexandrumatei 28 august 2013  
dada,e foarte bun si prinde la fix un pahar de vin ;))..aveti guturi bune;)
Raportează
licadanila 28 august 2013  
Da da, rosu, demidulce si rece...
Raportează
ylcor16 28 august 2013  
foarte frumos!!felicitari!!pofta buna!!!
Raportează
licadanila 28 august 2013  
Va multumesc mult!
Raportează
bporumbeitippler 28 august 2013  
Sa va fie de bine!
Raportează
licadanila 28 august 2013  
Multumesc mult!
Toata stima!
Raportează
ScripniciucDumitru 28 august 2013  
Acum mi s-a facut foame
Raportează
licadanila 28 august 2013  
Poftim la masa!
Raportează
ScripniciucDumitru 28 august 2013  
multumesc,
Raportează
dan58 28 august 2013  
SUPER
O SA INCERC SA FAC SI EU
POFTA BUNA
SI SABEI CU POFTA
VINUL ROSU E BUN SAL BEA FEMEILE????????????
Raportează
licadanila 28 august 2013  
Sa fim in acelasi ton, vinul e bun sa il bea femeile cu barbatii :)))
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.