2086 poze   84574 vizite
Albume
01 contact01 PORUMBEI ALBI pentru nunti si botezuri02 - VANZARI-CUMPARARI1 FLORILE MELE - senzatie de viata in casaaa manastirea mea de suflet Sfanta Treime Stiubieni   Biserica din Vlasinesti   La Manastirea Petru Voda jud Neamt   La Manastirea Secu jud Neamt   La Manastirea Sihastria Voronei jud Botosani   La Manastirea Varatic jud Neamt   La Manastirea Vorona jud Botosani   La Schitul Sihla jud Neamt   Manastirea Sihastria jud Neamt   Prin Ardeal-august 2013-2014aa1 DE PRIN CURTE SI IMPREJURIMIAlbinuteleBOLI IEPURICăprițelecustile urecheatilor meiiepuri   1-BERBEC GERMAN - MARELE BERBEC      01 femea BG thuringian         cuib 1 din 25 04 2017      02 femela BG galben      03 femela BG galben      04 femela BG mignon cu desen         cuib 1 din 15 02 2017      1 mascul BG galben      2 mascul BG thuringian cu desen   7-HRANA IEPURILOR      Schema de tratament la iepuri   9 G A S T R O N O M I A      bulz moldovenesc      friptura de iepure la cuptor      iepure cu sos de busuioc      iepure in oala romana      iepure la ceaun      prepelite la ceaun      Raci roscovani   cusca noua   EXPOZITIA NATIONALA A ROMANIEI SUCEAVA - 2014      2 Expo 22-24 01 2016      3 Expo 13-15 ian 2017 Suceava         campionii meimaghiar oplositpapusica meaPERUSII mei   0 papagali MICUL ALEXANDRU   1 Papagali Nimfa   2 papagali Cantatori   3 Canari Roller   4 ZEBRUTE AUSTRALIENE   5 PORUMBEI      Siberieni         evolutia unui Siberian      Voiajori albi   mica mea voliera   Prepelite   problemele unui perusPISIpoze pentru cojocariumariuscezar -Dorohoi BTpoze pentru ailoaiegabriel -Cotusca BTpoze pentru alexx88poze pentru andreis -Saveni BTpoze pentru belciugdorupoze pentru benybentapoze pentru Bogdan Vezeteupoze pentru bogdan1981 -Darabani BTPoze pentru brostenipoze pentru eduardbotosanipoze pentru Falibogapoze pentru feo4you -Dorohoi BTpoze pentru florinBT -Vlasinesti BTpoze pentru FlorinRobertpoze pentru georgecoco -Saveni BTpoze pentru gogutapoze pentru iliedamian -Partesti SVpoze pentru ionut0108 -Saveni BTpoze pentru Ionut98poze pentru ionutmiorcanenu -Avrameni BTpoze pentru lazarcostepoze pentru Liviu Ciubotariupoze pentru martianu -Iasipoze pentru Mihai Marius Pricoppoze pentru Miruna si Melissa-Saveni BTpoze pentru moisedaniel -Bucurestipoze pentru nicu1966poze pentru pancu -Brasovpoze pentru paulownia2014-Apahida Clujpoze pentru petrolistul -Dorohoi - BTpoze pentru raduteo -Ploiesti PHpoze pentru razvansilvasPoze pentru SimonKatoBarnipoze pentru sorinflorea -Dejpoze pentru Stefanestipoze pentru szantopoze pentru vitalie87 Chisinaupoze pentru X din Botosanisi aici e frumos   In vizita la crescatori de pasari si animale din MaramuresXX iepuri pe care nu-i mai amXXX kars

membru din 11 martie 2011

friptura de iepure la cuptor

Si de ce sa nu incerc o reteta de pe un binecunoscut site al crescatorilor si iubitorilor de urecheati? Asa ca... am trecut la treaba:
Dupa binecunoscutele reguli de sacrificare, eviscerare si spalare a unui tanar californian, am trecut la flambare si portionare. Imediad dupa aceea am frecat cu sare si piper fiecare bucatica in parte, le-am asezat intr-un vas cu doua cepe taiate pestisori, doua frunze de dafin rupte bucatele, aproximativ 10 g de otet de mere, le-am amestecat bine si le-am lasat cam trei ore la fragezit in camara.
Inspre seara, am adaugat in oala 1 l apa, putin cimbru, ceva rozmarin si 3 morcovi taiati rondele, apoi am pus totul la foc, pret de 30-40 minute. in ultimile 5 minute de fierbere am adaugat la intregul continut 2 linguri de bulion.
In sfarsit... carnea s-a fiert... Ce pot sa fac decat sa o impanez cu niste slaninuta afumata si usturoi, sa o asez in tava si sa o dau la cuptor, dupa ce in prealabil am stropit-o bine cu zeama ramasa de la fiert.
Dupa 20-25 de minute stropim tot ce e in tava cu un vinisor alb, o mai lasam 15 minute la cuptor si asteptam sa se rumeneasca degustand si noi un vinisor.
Cand totul e gata, pun fiecare bucatica intr-un platou, iar intr-un bol aparte punem sosul ramas in tava, iar in altul un mujdei de usturoi.
Ce putem face decat sa multumim Domnului pentru toate cate ne-a dat noua, sa ne dam pe langa mamaliga aburinda si sa trecem la haleleala.
Am sa va spun si voua cum a fost :)
flambare
flambare
tocam ceapa
tocam ceapa
frecam temeinic cu sare
frecam temeinic cu sare
si putin piper
si putin piper
doua frunze de dafin
doua frunze de dafin
amestecam totul
amestecam totul
pregatim morcovul
pregatim morcovul
usturoi pt impanat
usturoi pt impanat
preparam mujdeiul
preparam mujdeiul
rozmarinul din geam
rozmarinul din geam
tocam rozmarin
tocam rozmarin
avem slanina pregatita
avem slanina pregatita

Comentarii album • 17
sopinceanc 8 aprilie 2014  
Adevarat moldoveneasca,,tocmai am gasit la ,,LIDL,, iepure si am cumparat.
Raportează
kryptonn 18 februarie 2014  
Arata super bine iar cu prima ocazie o sa incerc si eu! Sa va fie de bine!
Raportează
licadanila 18 februarie 2014  
Sigur o ve-ti face si a doua oara daca ii dati de gust :)))
Multumesc pentru aprecieri!
Raportează
mindraion 1 octombrie 2013  
Bestial!
Raportează
licadanila 2 octombrie 2013  
Va garantez ca merita incercata reteta...
Chiar bestial a fost...
Raportează
marincostinnel 17 septembrie 2013  
sa aveti pofta - in timp ce noi inghitim in sec!
mie imi place si treaba cu asteptatul....
sanatate si spor!
Raportează
licadanila 18 septembrie 2013  
N-avem ce face, mai trebuie sa asteptam pana se rumeneste fripturica, nu? Dar nici pe uscat parca nu putem astepta, asa ca... sus paharul!
Multumesc pentru aprecieri!
Raportează
mariosro 17 septembrie 2013  
desi e dimineata , m-au cam incins bucatele pregatite de dv...
multa sanatate va doresc.
Raportează
licadanila 17 septembrie 2013  
Daca ar fi de fata, cred ca si vegetarienii ar regreta ca sunt vegetarieni, dar ce sa mai spun de noi gurmanzii?
Va multumesc pentru aprecieri!
Toata stima!
Raportează
bporumbeitippler 16 septembrie 2013  
Aspectul este la superlativ; gustul de asemenea!
Iar mamaliga - combinatia perfecta!
Sa va fie de bine.
Raportează
licadanila 18 septembrie 2013  
Sunt mancaruri care fara mamaliga nu au nici un farmec... sa nu mai vorbim de un mujdei sau un sos picant...
Va multumesc pentru vizita si aprecieri!
Raportează
ylcor16 16 septembrie 2013  
frumos!!un maestro bucatar!!!felicitari!!!
Raportează
licadanila 16 septembrie 2013  
VA MULTUMESC!
STIMA SI RESPECT!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.