2126 poze   143601 vizite
Albume
01 contact01 PORUMBEI ALBI pentru nunti si botezuri02 - VANZARI-CUMPARARI1 FLORILE MELE - senzatie de viata in casaaa manastirea mea de suflet Sfanta Treime Stiubieni   Biserica din Vlasinesti   La Manastirea Petru Voda jud Neamt   La Manastirea Secu jud Neamt   La Manastirea Sihastria Voronei jud Botosani   La Manastirea Varatic jud Neamt   La Manastirea Vorona jud Botosani   La Schitul Sihla jud Neamt   Manastirea Sihastria jud Neamt   Prin Ardeal-august 2013-2014aa1 DE PRIN CURTE SI IMPREJURIMIAlbinuteleBOLI IEPURICăprițelecustile urecheatilor meiiepuri   1-BERBEC GERMAN - MARELE BERBEC      01 femea BG thuringian         cuib 1 din 25 04 2017      02 femela BG galben      03 femela BG galben      04 femela BG mignon cu desen         cuib 1 din 15 02 2017      1 mascul BG galben      2 mascul BG thuringian cu desen   7-HRANA IEPURILOR      Schema de tratament la iepuri   9 G A S T R O N O M I A      bulz moldovenesc      friptura de iepure la cuptor      iepure cu sos de busuioc      iepure in oala romana      iepure la ceaun      prepelite la ceaun      Raci roscovani   cusca noua   EXPOZITIA NATIONALA A ROMANIEI SUCEAVA - 2014      2 Expo 22-24 01 2016      3 Expo 13-15 ian 2017 Suceava         campionii meimaghiar oplositpapusica meaPERUSII mei   0 papagali MICUL ALEXANDRU   1 Papagali Nimfa   2 papagali Cantatori   3 Canari Roller   4 ZEBRUTE AUSTRALIENE   5 PORUMBEI      Siberieni         evolutia unui Siberian      Voiajori albi   mica mea voliera   Prepelite   problemele unui perusPISIpoze pentru cojocariumariuscezar -Dorohoi BTpoze pentru ailoaiegabriel -Cotusca BTpoze pentru alexx88poze pentru andreis -Saveni BTpoze pentru belciugdorupoze pentru benybentapoze pentru Bogdan Vezeteupoze pentru bogdan1981 -Darabani BTPoze pentru brostenipoze pentru eduardbotosanipoze pentru Falibogapoze pentru feo4you -Dorohoi BTpoze pentru florinBT -Vlasinesti BTpoze pentru FlorinRobertpoze pentru georgecoco -Saveni BTpoze pentru gogutapoze pentru iliedamian -Partesti SVpoze pentru ionut0108 -Saveni BTpoze pentru Ionut98poze pentru ionutmiorcanenu -Avrameni BTpoze pentru lazarcostepoze pentru Liviu Ciubotariupoze pentru martianu -Iasipoze pentru Mihai Marius Pricoppoze pentru Miruna si Melissa-Saveni BTpoze pentru moisedaniel -Bucurestipoze pentru nicu1966poze pentru pancu -Brasovpoze pentru paulownia2014-Apahida Clujpoze pentru petrolistul -Dorohoi - BTpoze pentru raduteo -Ploiesti PHpoze pentru razvansilvasPoze pentru SimonKatoBarnipoze pentru sorinflorea -Dejpoze pentru Stefanestipoze pentru szantopoze pentru vitalie87 Chisinaupoze pentru X din Botosanisi aici e frumos   In vizita la crescatori de pasari si animale din MaramuresXX iepuri pe care nu-i mai amXXX kars

membru din 11 martie 2011

2 papagali Cantatori

www.animale.ro/pasari/papagalul-cantator

Papagalul cantator este monogam.
Originar din Australia de sud-est, Papagalul Cantator (lat. Psephotus haematonotus), este iubit datorita cantecelor sale. A devenit repede o pasare preferata de apartament. Dar nu te lasa inselat de statura sa minuscula, corpul mic si penele superbe, deoarece uneori poate fi incapatanat si agresiv!

poze papagali
Femela Psephotus haematonotus
Bineinteles si in mediul sau natural isi apara teritoriul, dar daca te ocupi de el in mod regulat, inca din perioada cand este pui, atunci devine bland si usor de manevrat. Trebuie sa ii cumperi in pereche, dar trebuie separati de alte specii de pasari. In mediul natural traieste in grupuri mici, cu perechea sa. Pana cand aceasta este in viata, el ii va ramane credincios, iar daca aceasta moare, isi va cauta o alta pereche.

Este o pasare altruista!
In natura traieste aproape de ape si in teritoriile cu arboretum, isi cauta hrana pe pamant, in special seminte si lastari tineri. Cand gaseste ceva gustos, isi cheama perechea. Uneori poate deveni victima unor accidente de masina, deoarece conducatorii auto nu-i observa pe pamant. Sunetele puternice specifice, cu care isi cheama perechea, le poti auzi vara, in zonele unde traiesc aceste pasari. In lunile august si decembrie este timpul pentru clocit. Femela isi pregateste cuibul in trunchiul eucaliptului sau in tubulatura unui gard (daca nu are un alt loc mai potrivit), unde isi ingrijeste puii, iar masculul le aduce de mancare. In cuib se gasesc la fiecare serie de clocit intre 4 si 7 oua, din care puii eclozeaza dupa 21 zile, iar dupa 30 zile deja isi iau zborul. Adesea papagalii cantatori se muta in parcurile orasenesti si devin prada pisicilor.

poze papagal cantator
Mascul Psephotus haematonotus
Femela si masculul
Masculul si femela se pot deosebi usor dupa culoarea penelor. Culoarea de baza a masculului este verde intens, cu reflexe albastre pe spate, iar coada este de un rosu aprins. Femela are penele verde oliv si galben oliv, iar aripile au reflexe albastru deschis.

Loc mic, multa ingrijire


Datorita dimensiunilor reduse, papagalul cantator se simte bine si intr-o colivie de 100x60x60 cm. Amestecul de seminte pe care i-l poti pregati poate fi constituit din mei, seminte de brad, seminte de floarea soarelui, ovaz si seminte de canepa, pe care i-l poti combina cu zarzavaturi proaspete. Bineinteles, trebuie sa ii asiguri intotdeauna apa proaspata curata iar la baza coliviei nisip curat! Daca ii ingrijesti cu dragoste, pot deveni foarte atasati de tine.
27.02.2016
27.02.2016
23.03.2016- mascul
23.03.2016- mascul
23.03.2016-femela
23.03.2016-femela
DSC_0050
DSC_0050

Comentarii album • 21
MariusAnghel27 23 martie 2016  
Poze cu puiuți mai recente,au crescut?
Raportează
licadanila 23 martie 2016  
NU :(
A iesit doar unul, insa nu l-au hranit probabil , ca la doua zile a murit. Celelalte trei oua erau limpezi...
Acum se imperecheaza iar, poate ii vor ingriji, poate vor trai... La fel am patit cu zebrutele la primul cuib de oua...
Raportează
MariusAnghel27 23 martie 2016  
Ooo îmi pare rău ,era așa frumos,aș fi vrut să văd evoluția.
Raportează
licadanila 23 martie 2016  
Si mie imi pare rau ca l-am pierdut, dar... asta e... Asteptam o data viitoare cu hapy end :)))
Raportează
DinuMarian 11 februarie 2016  
bafta la puisori!
Raportează
licadanila 12 februarie 2016  
Multumesc frumos!
Raportează
MariusAnghel27 11 februarie 2016  
Frumușeii de ei ce cuminți au fost.Mult noroc.
Raportează
licadanila 12 februarie 2016  
Foarte cuminti si afectuosi sunt.
Multumesc frumos!
Raportează
gabrielsv 11 februarie 2016  
Doamne ajuta la pui sanatosi....cat timp clocesc?
Raportează
licadanila 12 februarie 2016  
Multumesc frumos!
La 19-20 de zile din momentul procesului de incubatie (clocire) ar trebui sa apara si micutii mult asteptati.
Raportează
iliedamian 11 februarie 2016  
Spor la puiuti foarte frumosi!
Raportează
licadanila 11 februarie 2016  
Multumesc frumos!
Stima!
Raportează
paunm68 9 februarie 2016  
spor la pui
Raportează
licadanila 9 februarie 2016  
Multumesc frumos!
Raportează
EduardBotosani 8 februarie 2016  
Pusi pe treaba !
...spor la puiuti !
Raportează
licadanila 9 februarie 2016  
Da, da :)))
Pusi pe... treba... :)))
Multumesc!
Raportează
MariusAnghel27 8 februarie 2016  
Superbi,cât mi mulți puiuți.
Raportează
licadanila 8 februarie 2016  
Multumesc din suflet!
Raportează
leonora 2 februarie 2016  
Sa va traiasca!
Raportează
licadanila 2 februarie 2016  
Va multumesc frumos!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.